►► ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΌ 10:00 ΕΩΣ 13:00 * ** ►► == ►►
Κοπή Πίτας 2023 στο ATHENSMARRIOTT στις 5 / 2 / 2023 Video Φωτο :
Κοπή Πίτας 2023 στο ATHENSMARRIOTT στις 5 / 2 / 2023 Video :

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή του Γραμματέα κ. Φώτη Ασκητή για το ΜΕΚΛΑΜΕ

Από τον Γραμματέα του Συλλόγου μας λάβαμε την πιο κάτω επιστολή  σχετικά με τη συμμετοχή μας στο διευρυμένο Δ.Σ του ΜΕΚΛΑΜΕ
Φώτιος Ασκητής Πειραιάς 21/09/2016
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΡΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΤΕΛ.ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ο.Α.Ε.Ε
ΘΕΜΑ<< Συμμετοχή 2 μελών μας στο διευρυμένο Δ.Σ Του ΜΕΚΛΑΜΕ>>
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ –ΣΧΟΛΙΑ
Το διευρυμένο Δ.Σ του ΜΕΚΛΑΜΕ είχε καθορισθεί για συζήτηση ημέρα Τετάρτη στις 11/05/2016 στα γραφεία της ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ και ώρα 18.30.
Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησαν τα μέλη του Δ.Σ κ. Κωνσταντίνος Στοιλος (Αντιπρόεδρος) και ο κ. Φώτιος Ασκητής (Γεν. Γραμματέας.) Ώρα 18.30 βρεθήκαμε στα γραφεία της ΕΕΠΑ ,όπου οι εν ενεργεία εκτελωνιστές είχαν Δ.Σ το οποίο δεν είχε τελειώσει.. Χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση για την καθυστέρηση αναμέναμε στον διάδρομο για να μας καλέσουν για το διευρυμένο Δ.Σ του ΜΕΚΛΑΜΕ. Κατά τις 19.15 μας κάλεσαν για το Δ.Σ .Οι συνάδελφοι από την Θεσσαλονίκη είχαν καθυστέρηση μία ώρα με το αεροπλάνο και ήρθαν στο ΜΕΚΛΑΜΕ ώρα 19.30
Το Δ.Σ ξεκίνησε 19.30 και πριν ξεκινήσει μοιράστηκαν φάκελοι με χρήματα ως αποζημίωση σε όλα τα μέλη του διευρυμένου Δ.Σ. Εμείς (Αντιπρόεδρος-Γεν. Γραμματέας )αρνηθήκαμε να πάρουμε τον φάκελο και τους είπαμε ευγενικά ότι σας ευχαριστούμε αλλά εμείς ως συνταξιούχοι δεν παίρνουμε χρήματα στα Δ.Σ. Το Δ.Σ του ΜΕΚΛΑΜΕ διεξήχθη στα ανακαινισμένα γραφεία της ΕΕΠΑ στην αίθουσα Χρήστος Καλλιρώσης, η ονομασία εδόθη (προς τιμή του εκτελωνιστή πού είχε την έμπνευση της δημιουργίας της ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ). Το διευρυμένο Δ.Σ του ΜΕΚΛΑΜΕ ξεκίνησε με ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ κ. Ευστράτιο Κουκά. Ο οποίος ανέφερε τα κατωτέρω:
Σήμερα γιορτάζουμε τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ.
Αναφέρθηκε στην εκδήλωση πού έγινε προς τιμή του συναδέλφου και ποιητή κ. Στέλιου Γεράνη.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΠΑ αναφέρθηκε στην ομιλία μου πού έγινε το 2014 για το διευρυμένο συμβούλιο του έτους 2013 και είπε. Ο συνάδελφος εκτελωνιστής κ. Φώτιος Ασκητής Γεν. Γραμματέας των συνταξιούχων εκτελωνιστών σήμερα, (σημειωτέο ότι διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ της ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ) δήλωσε :Οι πατεράδες μας εκτελωνιστές έκαναν μία πρωτοφανή έξυπνη ιδέα και δημιούργησαν την ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ. Φρόντισαν και έφτιαξαν 2 κουμπαράδες (ταμεία) ,ένα της ΕΕΠΑ και δεύτερο για το ΜΕΚΛΑΜΕ. Το ταμείο της ΕΕΠΑ καλύπτει τα τρέχοντα έξοδα των εκτελωνιστών ημερησίως και το ταμείο του ΜΕΚΛΑΜΕ καλύπτει τα έξοδα αποχώρησης των συναδέλφων από το επάγγελμα και της σύνταξης. Ποιο έξυπνη ιδέα υλοποίησης αυτών των 2 ταμείων δεν θα μπορούσε να υπάρξει, φρόντισαν το παρόν και το μέλλον κάθε συναδέλφου. Ο Πρόεδρος της ΕΕΠΑ συνέχισε.
Σας γνωρίζω ότι η ΕΕΠΑ –ΜΕΚΛΑΜΕ είχε πάρα πολλές δυσκολίες στο παρελθόν με την εφορία λόγω των συνεχών μεταβολών των φορολογικών νόμων. Το θέμα έκλεισε οριστικά με την εφορία με την βοήθεια του φοροτεχνικού κ. Δημητρίου Σταματόπουλου και την συμμετοχή του Δ/ντου του λογιστηρίου κ. Δημητρίου Καντζιλιέρη και του Νομικού Συμβούλου κ. Δημητρίου Πολλάλη.
Τα εγγεγραμμένα μέλη πού κάλυψαν τις μερίδες τους το 2015 είναι 915 από τον Πειραιά και 49 από την περιφέρεια. Το απαραίτητο ποσό για την κάλυψη της μερίδας ενός εκάστου για το έτος 2015 είναι 540,00 ευρώ.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΠΑ αναφέρθηκε επίσης σε διάφορα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας όπως προέκυπταν από τον ισολογισμό της και δήλωσε ότι παρά την ύφεση πού υπάρχει στην πατρίδα μας τα αποτελέσματα του ΜΕΚΛΑΜΕ σημείωσαν αύξηση 5%.Αυτο έγινε διότι σήμερα ελέγχουμε την καταβολή και της αντιστοιχία πληρωμών της ΕΕΠΑ και του ΜΕΚΛΑΜΕ άμεσα μέσω της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των παραστατικών. Η ΕΕΠΑ –ΜΕΚΛΑΜΕ συνδέεται άμεσα σήμερα με όλα τα τελωνεία της χώρας και παρακολουθεί άμεσα τα κατατεθειμένα παραστατικά στα Τελωνεία καθώς και τις ημερήσιες καταβολές των συναδέλφων.
Έκανε μνεία της δέσμευσης των ενεργεία εκτελωνιστών της ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ έναντι των μερισματούχων συνταξιούχων οι οποίοι σήμερα είναι 189 και ότι θα εξακολουθούν να παίρνουν την σύνταξη τους μέχρι του θανάτου και του τελευταίου μέλους. Μάλιστα είπε ότι αυτή η ενέργεια έφερε σε αντιπαράθεση τους εν ενεργεία συναδέλφους με τους συνταξιούχους και αντηλλάγησαν δικαστικές προστριβές αλλά στο τέλος λύθηκε επιτυχώς και τακτοποιήθηκε η εκκρεμότητα Το υπόλοιπο του κεφαλαίου ΜΕΚΛΑΜΕ των συνταξιούχων 31/12/2015 ανερχόταν στα 387.569,21 ευρώ και σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν πρόσοδοι ΕΑΚΕ και έσοδα χρήσης 150.000,00 ευρώ για να καλύψουν τις ανάγκες για τις συντάξεις έως 31/12/16.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΠΑ –ΜΕΚΛΑΜΕ αναφέρθηκε στην ανάλυση κεφαλαίων ΜΕΚΛΑΜΕ των εν ενεργεία και συνταξιούχων για την χρήση 2015 και αναφέρθηκε λεπτομερώς για τα έσοδα και τα έξοδα της εταιρείας.
Ο Πρόεδρος της ΕΕΠΑ –ΜΕΚΛΑΜΕ τελείωσε και εζήτησε από τα μέλη εάν υπάρχουν ερωτήσεις. Πριν όμως δοθεί χρόνος για να ρωτήσει κάποιος συνάδελφος είπε το Δ.Σ τελείωσε.
Αμέσως τον λόγο ζήτησε ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Στοιλος ο οποίος παρά τις αντιδράσεις του προεδρείου ότι τελείωσε το Δ.Σ, διάβασε τις προτάσεις ερωτήσεις πού συμφωνήθηκαν από τον Σύλλογο μας και ζήτησε πρωτόκολλο για το έγγραφο.
Ο πρόεδρος κ. Κουκάς είπε ότι δεν θα δοθεί πρωτόκολλο διότι η κατάθεση των προτάσεων έγιναν δημοσία και παρουσία όλων των μελών του διευρυμένου Δ.Σ
Ο Κ. Γεώργιος Ζωγράφος είπε ότι οι προτάσεις θα δοθούν στον Νομικό Σύμβουλο για να δουν σε ποιες από αυτές μπορεί να απαντήσει η ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ και σε ποιες δεν μπορεί να απαντήσει.
Ο κ. Ευστράτιος Κουκάς σε έντονο ύφος είπε να μην παρεμβαίνουμε εμείς οι συνταξιούχοι στο έργο τους και ότι το ΜΕΚΛΑΜΕ το χειρίζονται αποκλειστικά οι ίδιοι και όχι οι συνταξιούχοι.
Εγώ ζήτησα τον λόγο και τους είπα ότι οι συνταξιούχοι εκτελωνιστές κομίζουν κλάδο ελαίας και δεν έχουν διαφορές με τους εν ενεργεία συναδέλφους ,πρόσθεσα δε ότι η ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ έχει κλειστές τις πόρτες επικοινωνίας με τους συνταξιούχους και για να μην υπάρχουν έγγραφα με προτάσεις ,ερωτήσεις και αντεγκλήσεις καλό θα ήταν να κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι να ενημερωθούμε και να λύσουμε τα ερωτήματα μας χωρίς έγγραφα και προστριβές. Οι προστριβές δεν βοηθάνε κανένα ,ούτε τους εν ενεργεία αλλά ούτε και τους συνταξιούχους συναδέλφους. Μην ξεχνάτε ότι οι συνταξιούχοι συνάδελφοι μας θέτουν δεκάδες ερωτήματα σε εμάς τα οποία χρειάζονται απαντήσεις.
Ο κ. Ευστράτιος Κουκάς ύψωσε τον τόνο της φωνής του και σε οργισμένο ύφος είπε , επιστρέψατε το έγγραφο μας και μας λέτε κύριοι ότι είμαστε απαράδεκτοι. Πρέπει να ντρέπεστε για αυτή σας την ενέργεια. Εγώ διέκοψα την ομιλία του και είπα, δεν λέμε εσάς απαράδεκτους αλλά το έγγραφο πού μας στείλατε. Ο κ. Κουκάς εξακολουθούσε να φωνάζει ότι οι συνταξιούχοι λένε τους εν ενεργεία απαράδεκτους και η συμπεριφορά τους είναι μη πρέπουσα. Εγώ ξανά διέκοψα 2 φορές τον κ . Κουκά και ζήτησα να διαβασθεί η επιστολή στα μέλη του Δ.Σ πού μας έστειλαν για να καταλάβουν και τα μέλη γιατί η επιστολή πού μας έστειλαν ήταν απαράδεκτη. Ο κ. Κουκάς είπε ότι τα μέλη είναι ενημερωμένα και γνωρίζουν το έγγραφο και δεν χρειάζεται να διαβαστεί.
Παρενέβη στην συζήτηση ο κ. Γεώργιος Ζωγράφος ο οποίος είπε ότι δεν σας φοβόμαστε.
Απάντησα άμεσα στην πρόκληση του κ. Γεωργίου Ζωγράφου και του είπα ότι ούτε και εμείς σας φοβόμαστε.
Ο κ. Κουκάς συνέχισε σε έντονο ύφος να λέει ότι τους λέμε απαράδεκτους ενώ παράλληλα ανέφερε ότι αυτοί μας δίνουν και χρήματα πού μπορούν να μας τα κόψουν. Εγώ διέκοψα πάλι τον ομιλητή και του είπα να βγάλουν απόφαση και να μας κόψουν τα χρήματα, εάν πιστεύουν ότι κακώς δίνονται.
Ο κ. Κουκάς ανέγνωσε έγγραφο του κ. Στοιλου όταν ήταν εν ενεργεία σε ομιλία του στον ΟΛΠ , τότε είπε ήταν εναντίον των συνταξιούχων ενώ τώρα παρουσιάζεται με άλλο πρόσωπο και εμφανίζεται ως προστάτης των.
Τον λόγο ζήτησε ο κ. Στοιλος για να απαντήσει αλλά ο κ. Κουκάς δεν του έδωσε τον λόγο.
Παρενέβη πάλι ο κ. Ζωγράφος ο οποίος είπε στον κ. Κουκά να τελειώσει το συμβούλιο και απευθυνόμενος προς τον Αντιπρόεδρο τον απεκάλεσε ανύπαρκτο.
Ο κ. Στοιλος είπε ότι πάντα εσείς έτσι φέρεστε και κόβετε και αφαιρείτε τον λόγο από τον ομιλητή.
Ο κ. Κουκάς είπε ότι τελείωσε το διευρυμένο Δ.Σ και κάλεσε όσους επιθυμούν να πάνε σε ένα κέντρο για ένα μεζέ. Εμείς τους καληνυχτίσαμε και φύγαμε από τα γραφεία της ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ.

Με εκτίμηση
Φώτιος Ασκητής
Συνταξιούχος Εκτελωνιστής
Πρώην Ταμίας
Μέλος Δ.Σ ΕΕΠΑ-ΜΕΚΛΑΜΕ