►► ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΌ 10:00 ΕΩΣ 13:00 * ** ►► == ►►
Κοπή Πίτας 2023 στο ATHENSMARRIOTT στις 5 / 2 / 2023 Video Φωτο :
Κοπή Πίτας 2023 στο ATHENSMARRIOTT στις 5 / 2 / 2023 Video :

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΛΙΩΤΗ


Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΩ  Ο,ΤΙ   ΒΛΕΠΩ  Ο,ΤΙ  ΝΟΙΩΘΩ                                                               
                                                                                                    ΛΕΓΡΑΙΝΑ  02-11-18   
                                  
   ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ

Ρε Θεομπαίχτες, Χαρτογιακάδες, ως πότε μπορείτε να παίζετε με την καρτερικότητα των Ελλήνων Συνταξιούχων, πόσες φορές μπορείτε να μπήξετε τα γαμψά σας νύχια στις αδύναμες σάρκες τους; Με αδιαφορία και ψυχραιμία ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Βρυξελών, (βλέπεις οι Βρυξέλες εκτός από λαχανάκια βγάζουν  κι εκπροσώπους) αυτός λοιπόν ο κύριος, σίγουρα μασώντας τσίχλα, ανακοίνωσε ότι για το θέμα των ελλήνων συνταξιούχων θα ασχοληθεί η επιτροπή, τρομάρα της, κάποτε τον Νοέμβριο, σε κάποια συνεδρίαση! Τώρα βλέπεις τους καίγεται ο κώλος για την Ιταλία που σήκωσε κεφάλι και τους είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις παράλογες  απαιτήσεις τους.

 Βέβαια άγνωστη λέξη γι’ αυτούς αλλά τόσο συμβολική για εμάς. Κι εγώ που περιμένω να μάθω πόσες συντάξεις θα μου κοπούν και συ που συλλογιέσαι αν θα δώσεις τα Χριστούγεννα δώρο στο εγγόνι κι αυτός που περιμένει να δει αν μπορεί να συνεχίσει την δόση του δανείου του κι ο άλλος  που ανησυχεί αν θα μπορεί να τσοντάρει τον άνεργο γιό του και τόσοι άλλοι που από τις 20 κάθε μήνα με άδειες τσέπες από την αφαίμαξη των τρεχούμενων χαρατσιών, αγκομαχούν περιμένοντας τη νέα σύνταξη για να ξαναζωστούν στο καθημερινό μαγγανοπήγαδο! Όχι μωρέ, Έλεος!

 Οι συνταξιούχοι θα λύνουν πάντα τα κοινωνικά προβλήματα; Δεν ταράξανε τα αποθεματικά των ταμείων μας για την περιβόητη   « ανασυγκρότηση του κράτους», δίνοντας τα λεφτά μας  στους βιομηχάνους, που και σήμερα υπάρχουν αυτοί, αλλά με εξαφανισμένες όμως βιομηχανίες και θέσεις εργασίας.  Έπαιρναν οι τράπεζες άτοκα τα λεφτά μας και μας τα δάνειζαν  μέχρι και 25%. Περνούν τα χρόνια κι ο τότε εργαζόμενος, σήμερα συνταξιούχος, κάθε μήνα πλήρωνε και πληρώνει! Ακόμα οι νεωτεριστές πολιτικοί   βρήκαν εύκολο τρόπο να αξιοποιήσουν τα χρήματά μας, το βιός μας. Τα τζογάρησαν στο χρηματιστήριο δήθεν γι’ αβγάτισμα, στην  ουσία όμως χτίζανε τη φούσκα του χρηματιστηρίου του 1999! Να τώρα, τρίτη παρέμβαση ξαλαφρώνει την τσέπη μας. Χωρίς σταματημό  θυσίασαν τα  απομείναντα αποθεματικά, στο κ.ο.ύ.ρ.ε.μ.α! Γιατί ρε Βενιζέλο; Κούρεψες εσύ τα δικά σου εισοδήματα και των εκλεκτών παρατρεχάμενών σου; Τι άλλο θέλετε να πάρετε από εμάς; Βέβαια υπάρχει η ανάσα μας, όμως κι αυτή την σκεφτήκατε, δηλώσατε πως θα αργοσβήσει κι έτσι θα έρθει ο ΕΦΚΑ στα ίσα του. 

Αρχίστε μωρέ αθεόφοβοι  τις περικοπές πρώτα από την τσέπη σας, ελαττώστε το χαρτζιλίκι των κανακάρηδών σας, περιορίστε  τις κρουαζιέρες σας και την καλή σας ζωή και μετά πάρτε την υπόλοιπη πνοή μας!  Γεμάτοι αγωνία βλέπουμε να παίζεται το πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη μας ανήμποροι να αντιδράσουμε! Ξεζουμιστήκαμε εμείς για την περίφημη   «ανασυγκρότηση του κράτους»!  Τι άλλο θέλετε  ακόμα;  Να βάλουμε πάλι πλάτη; Για ποιό λόγο, για ποιό όφελος, για ποιές ανταποδώσεις; Όσο δίνουμε τόσο ζητάτε, ξανά και ξανά. Φτάνει πια, ξεπεράσαμε τα όριά  μας κι η απελπισία οδηγεί σε ακραίες κι ανεξέλεγκτες πράξεις με τραγικά αποτελέσματα κάποιες φορές!
                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ